Industrie 4.0 (IOT)

De wereld om ons heen verandert elke dag evenals de manier waarop u uw bedrijfsprocessen inricht. Wellicht bent u elke dag in meer of mindere mate bezig met productieoptimalisatie en -automatisering. Het klinkt misschien nog wat ver weg, echter zien wij ook de boltingindustrie vragen om dit soort ontwikkelingen. Ook bij het (de)monteren van boutverbindingen neemt de techniek een steeds belangrijkere positie in ten opzichte van de mens. Zodoende heeft HYTORC een deel van haar producten hierop afgestemd. Wij noemen dat Internet of Tools (IOT).

De laatste generatie producten sluiten aan bij deze visie. Hiermee maakt u van uw fabriek een ‘slimme’ fabriek. Procesbewaking en registratie van de essentiële parameters staan hierbij centraal. En het mooie is: het is allemaal portable. Zelfs voor onderhoudswerkzaamheden in het veld leveren wij producten welke met deze visie zijn ontworpen.

Lithium gun series 2

Zo heeft HYTORC de Lithium series 2 accu-aangedreven momentsleutel met appconnectie ontwikkeld. Een accu-aangedreven momentsleutelserie beschikkende over Bluetooth-techniek waarmee een verbinding met een app tot stand komt. Doordat de tool constant in verbinding staat met een app kunnen bolting programma’s naar de tool gestuurd worden en wordt de boltingjob real-time gemonitord en opgeslagen. Zo kunt u voor elke applicatie en medewerker een unieke boltingjob opslaan. Hiermee bewaakt u het proces en heeft u alles gedocumenteerd voor de toekomst.

Een ander voordeel is procesbewaking. Een voorbeeld daarvan is dat in de app de applicatie wordt afgebeeld en waarin real-time te zien is welke bouten al aangedraaid zijn. Zo denkt het gereedschap met u mee en worden menselijke fouten sterk gereduceerd!

Hydraulische pompen met netwerk- of appconnectie

Ook op hydraulisch gebied hebben de ontwikkelingen niet stil gestaan. HYTORC is een partnership aangegaan met Culumus Digital Systems Inc. wiens Smart Torque System (STS)-platform data verzamelt vanuit onze gereedschappen voor real-time kwaliteitscontrole en procesbewaking.

Dit geeft de gebruiker de mogelijkheid om boltingprogramma’s en -patronen te creëren en direct naar het gereedschap te sturen. Een hydraulische pomp of accu-aangedreven tool kan zo de gereedschappen aansturen conform de gewenste parameters om zo de applicatie nauwkeurig en gelijktijdig vast te zetten.  

Door het gebruik van STS kunnen gebruikers tot wel 60% reductie in kwaliteitsbewakingskosten en tot 50% besparing van de montagetijden realiseren. STS heeft bewezen gevaarlijke, mogelijk kostbare montage-incidenten te reduceren. 

Onder de keyfuncties van STS vallen ook documentatiemogelijkheden van de gedane werkzaamheden. In lijn met de wens om papierloos te werken, logt STS alle activiteiten met betrekking tot documentatie, planning, traceability en data met betrekking tot verantwoording.