Avanti t.b.v. bedienen afsluiters

HYTORC heeft reeds een paar projecten gedaan waarbij de afsluiter bediend moest worden en actuator niet beschikbaar was. De besparing liep in de miljoenen.

Toepassing: Avanti-torquesleutel als back-up-systeen voor het bedienen van afsluiters op het moment dat een actuator defect is geraakt. Tevens voor het bepalen van de break-loosetorque voor onderhoud.
Gebruikte producten: Avanti-8 met speciale “mobiele unit” set, zijnde in eigen huis ontworpen adapters en speciale een reactiearm.
Oude methode: Geen. Er was geen oplossing indien actuator defect was.
Probleemsituatie: Bij het niet beschikbaar zijn van een actuator al dan niet vanwege een defect, duurde het maanden voordat de nieuwe actuator geleverd was. Met deze oplossing kunnen afsluiters onmiddellijk bediend worden en tevens kan de losbreekmoment bepaald worden.
Voordeel/winst: Kan enorm zijn, maar is echter situatieafhankelijk. HYTORC heeft reeds een paar projecten gedaan waarbij de afsluiter bediend moest worden en actuator niet beschikbaar was. De besparing liep in de miljoenen.

Afsluiter

Op de foto zien we de afsluiterspindel. Hier komt een adapter op ten behoeve van het bedienen van de afsluiter. De flensrand wordt gebruikt om een reactiearm op te plaatsen.

Afsluiter
Avanti op actuator

Avanti als actuator

Avanti-sleutel in gebruik op een afsluiter in plaats van een actuator. Door middel van de speciale afsteunarm die om de spindel van de afsluiter op de flensrand wordt geplaatst, kan de afsluiter bediend worden. De afsteunarm is geschikt voor meerdere typen afsluiters.

Avanti op afsluiter

Avanti-sleutel in gebruik op een afsluiter in plaats van een actuator.

Avanti op afsluiter