HYTORC Nut als vervanging van Cap Nuts

De HYTORC NUT is het enige systeem ter wereld wat vooraf gekalibreerd wordt geleverd. Hierdoor kunnen ongewenste variabelen van de nauwkeurigheid worden uitgesloten en wordt een gegarandeerde nauwkeurigheid van 5% behaald.

Toepassing: Warmtewisselaar, turbines.

Gebruikte producten: HYTORC NUT + AVANTI & Custom made banaan reactiearm + AVANTI.

Oude assemblagemethode: Standaard ringsleutels.

Probleemsituatie: Vreten van de cap nuts waardoor deze niet los kwamen. De combinatie van cap nuts, zeer hoge sideload (benodigd moment was > 50.000Nm) en fijne schroefdraad maakte traditionele torque methoden niet toepasbaar. Tevens was er sprake van onnodige beschadiging van het draaioppervlak.

Voordeel / winst: Torsievrij tensionen, zonder vreten van moeren. De HYTORC NUT is het enige systeem ter wereld wat vooraf gekalibreerd wordt geleverd. Hierdoor kunnen ongewenste variabelen van de nauwkeurigheid worden uitgesloten en wordt een gegarandeerde nauwkeurigheid van 5% behaald. Doordat de bouten op spanning worden getensioned in plaats van getorqued vreten de bouten niet en kunnen ze eenvoudig worden losgehaald.

Banaan reactiearm met Avanti-80

Capnuts worden toegepast vanwege hun compacte inbouwruimte en kleine sleutelwijdte. Vulbussen worden toegepast om een gunstige lengte – diameter verhouding te krijgen. Het toepassen van cap nuts heeft echter ook nadelen zoals vreten.

Side load bij Cap Nuts

De extra hoogte van dopmoeren/Cap Nuts en ook vulbussen, zorgen voor een hoog buigend moment in de bout welke aangedraaid wordt. Dit resulteert in: beschadigingen door invreting, onnauwkeurige voorspankracht en een ongunstige belasting van de bouten en het gereedschap.

Side-Load-Stealth

HYTORC Nut

Een van de oplossingen is de HYTORC Nut, hiermee worden de bouten niet beschadigd en torsie/afschuifkrachten vrij voorgespannen. Naast de HYTORC Nut zijn er ook speciale reactiearmen voor de HYTORC-sleutels om dit effect te realiseren.

Gerelateerde producten