Montage randelementen HSL-lijn met LoadDISC

Door het toepassen van de LoadDisc kunnen de bouten gemakkelijk worden vastgezet zonder zoeken naar een geschikt afsteunpunt. Door onder de moer af te steunen kan men snel werken en worden zijdelingse buigingskrachten geminimaliseerd.

Toepassing: Randelementen van HSL-lijn Nederland. Lange, doorlopende draadeinden.

Gebruikte producten: STEALTH met LoadDisc reactieplaat.

Probleem situatie: Er was geen stabiel afsteunpunt en tevens was er een risico op veel torsie.

Voordeel / winst: Door het toepassen van de LoadDisc kunnen de bouten gemakkelijk worden vastgezet zonder zoeken naar een geschikt afsteunpunt. Door af te steunen onder de moer kan men snel werken en worden zijdelingse buigingskrachten geminimaliseerd. De LoadDisc voorkomt ook een groot deel van de torsie. Zeker bij lange bouten zijn buigingskrachten en torsiekrachten een grote variabelen op de nauwkeurigheid van de verbinding en de onderlinge spreiding ervan.

LoadDisc

LoadDisc

De LoadDisc is onderlegring die zorgt voor een stabiel afsteunpunt en die ervoor zorgt dat het draadeind niet mee gaat meedraaien. Hiermee wordt een nauwkeurige voorspanning bereikt.

10% nauwkeurigheid

Door gebruik te maken van een loaddisc heeft de tool geen afsteunpunt meer nodig. De loaddisc wordt het afsteunpunt van de tool met behulp van een reactieplaat plaat op de tool.De voorspanning wordt in het draadeind getrokken met een nauwkeurigheid in van 10%.
10% nauwkeurigheid

Gerelateerde producten