Simultorc

Simultorc boltingproces maakt gebruik van het gelijktijdig aanhalen van tegengestelde bouten. Hierdoor sluit u een verbinding gelijkmatig en in minder stappen. Dit levert een aanzienlijke tijdswinst op omdat de verbinding in minder stappen en in één keer lekvrij gesloten wordt. Dit komt omdat de Simultorc-methode de flens en de pakking gelijkmatig belast en dus niet beschadigt of vervormt. Met Simultorc sluit u flenzen veiliger, in een fractie van de tijd en in één keer lekvrij.

Parallel sluiten

Simultorc is de meest logische en betrouwbare methode om er zeker van te zijn dat een flens parallel en hierdoor lekvrij gesloten wordt. De truc zit ‘m in het gelijktijdig bedienen van meerdere momentsleutels. Zowel onze momentsleutels als pompsystemen zijn hier op ingericht en kunnen in elke situatie worden toegepast. Verticale flenzen, ondersteboven en hands free. Zelfs onder water.

Simultorque
Simultorque

Simultorc wordt aanbevolen door de ASME

De ASME raad het simultaan gebruik van meerdere gereedschappen aan en geeft het zelfs de voorkeur. De reden is eenvoudig: simultorc werkt nauwkeuriger en sluit flenzen parallel in een fractie van de tijd. De investering in beter gereedschap wordt meestal tijdens de eerste stop terugverdiend.

ASME PCC-1-2013 (Guidelines for Pressure Boundary Bolted Flange Joint Assembly) The use of the Simultorc™ type of bolting system is recognized by ASME as the preferred method for flanged joint assembly.

ASME PCC-1-2013 (page 33) states: “The simultaneous use of multiple tools spaced evenly around a flange has been shown to give equal or even superior tightening parity, and parallel closure, in less time than using a single tool in a cross-pattern.”

Veelzijdigheid

Voor extreem kritische verbindingen is het raadzaam Simultorc te combineren met mechanische tensioning: De HYTORC Nut, SmartSTUD of HYTORC Washer. Deze methoden zorgen voor extreme controle over de wrijvingscoëfficiënt, terwijl letsel door beknelling en beschadiging door vreten worden uitgesloten. Kortom: de meest ideale methode. Onovertroffen veiliger, sneller en nauwkeuriger.

Simultorque