Engineering & maatwerk

Designs van machines en constructies worden tegenwoordig steeds compacter, waarbij er niet altijd rekening is gehouden met ruimte voor het plaatsen van een sleutel.

Ruimtegebrek en veiligheid

Ruimtegebrek is een veel voorkomend en serieus probleem. Soms is er gewoon niet voldoende ruimte om een sleutel goed te kunnen plaatsen. De sleutel past helemaal niet, of er kan niet goed worden afgesteund. Dit levert grote risico’s op het gebied van veiligheid van het personeel en de nauwkeurigheid waarmee de verbinding is vastgezet. Het kantelmoment kan met 800% toenemen door de reactiearm op een inefficiënte manier te plaatsen!

 

Specialistische en innovatieve oplossingen

Innovatie zit ons in het bloed. Dat zie je met name terug in onze ingenieursafdeling. Deze bestaat uit ervaren knappe koppen met een streven naar efficiëntie. Als iets beter kan, weten zij hoe. Nauw overleg met de klant en ervaren collega’s is het sleutelwoord. Zij ontwerpen o.a. oplossingen op het gebied van pasproblemen, ergonomie, veiligheid, tijdswinst en het verhogen van (repeteerbare) nauwkeurigheid. Voorbeelden van oplossingen zijn:

  • Lichtgewicht reactiearmen voor kritische assemblage
  • Verrijdbare dual-toolsystemen voor het snel en eenvoudig monteren van windmolens
  • Pompsystemen welke in moeilijke offshoresituaties betrouwbaar presteren
  • Reactiearmen welke incidenten door beknelling onmogelijk maken
  • Documentatiesystemen welke relevante variabelen registreren

Heeft u een probleem of het vermoeden dat iets beter kan? Neem dan contact met ons op. Samen werken we aan een oplossing.