Oplossingen voor het bedienen van industriële afsluiters

Minimale fysieke inspanning, minimaal risico op letsel, maximale tijdswinst en zekerheid.

In alle industrieën waar met vloeistoffen wordt gewerkt, kom je pijpleidingen en afsluiters tegen. De meeste afsluiters zien we bij petrochemische bedrijven, waterleidingbedrijven, energiewinning en stadsverwarming.

Het openen en sluiten van deze industriële afsluiters is fysiek zwaar, en daarmee risicovol werk. Niet alle afsluiters zijn even makkelijk te bereiken, waardoor kracht zetten vaak moeilijk is. Dit vraagt niet alleen fysiek veel van de uitvoerende, maar kost ook een hoop tijd. Als men al gebruik maakt van (elektrisch) gereedschap, dan zijn dit vaak lompe elektrische boormachines, voorzien van een reductorkast. Daarmee vraagt draaien van het handwiel geen kracht meer, maar het tillen (en op zijn plaats houden) van het gereedschap wel.

Ons gereedschap biedt de oplossing. Onze elektrische momentsleutels hebben een goede kracht-gewichtsverhouding. Daarbij is het aantal te maken rotaties en/of het koppel digitaal instelbaar. Zo ben je er dus van verzekerd dat de afsluiter helemaal open of dicht is. De lithium-ion batterijen leveren, afhankelijk van het model sleutel, 18 of 36 volt en gaan een hele dag mee. Om te voorkomen dat de monteur de sleutel met kracht op z’n plek moet houden, hebben we een reeks aan slimme oplossingen bedacht. Zo zorgen we voor de ideale situatie: minimale fysieke inspanning, minimaal risico op letsel, maximale tijdswinst en zekerheid.

Afsluiter met HYTORC jGun DIGITALL pneumatische luchtaangedreven momentsleutel

Altijd een oplossing

In veel gevallen volstaat een standaard oplossing in de vorm van een LION of Lithium Gun, gecombineerd met een speciale kop. Deze kop heeft pinnen welke precies tussen de spaken van het handwiel passen. Om te voorkomen dat de monteur de sleutel met veel tegenkracht op z’n plek moet houden, maken we gebruik van een reactiearm. Hiermee kan worden afgesteund op een nabijgelegen punt. Als zo’n punt niet direct voorhanden is, vinden onze creatieve ingenieurs altijd een oplossing.

Zet vandaag nog de eerste stap. Voorkom uitval door letsel en onnodig tijdsverlies. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een goed gesprek en persoonlijk advies.

Hydraulische aandrijving op spindel (Avanti)_afsteuning coaxiaal, middels reactieplaat en topflens, geschikt voor meerdere flenstypes.

Voor 4000-100.000Nm

Afsluiter met HYTORC jGun DIGITALL pneumatische luchtaangedreven momentsleutel

Pneumatische aandrijving (DJgun) op handwiel- afsteuning met reactiearm tegen vast punt of lichaam evt. via staalkabel

Voor 50- 11.000Nm

Batterij 18V aandrijving (Lion) op handwiel_ afsteuning met reactiearm tegen vast punt of lichaam evt. via staalkabel

Voor 30- 1.000Nm

Afsluiter met HYTORC LION Gun elektrische momentsleutel
Afsluiter met HYTORC Lithium Series II elektrische momentsleutel

Batterij 36V aandrijving (Lithium II) op handwiel_ afsteuning met reactiearm tegen vast punt of lichaam evt. via staalkabel

Voor 50-7.000Nm

Batterij 36V aandrijving (Lithium I) op handwiel_ afsteuning met reactiearm tegen vast punt

Voor 50-7.000Nm

Lithium Gun afsluiter

Batterij 36V aandrijving (Lithium I) op handwiel_ afsteuning met reactiearm tegen vast punt of lichaam

Voor 50-7.000Nm

Afsteuning met reactiearm tegen op de twee eigen afsluiter inbouwflenzen. Variabele lengtes en boutgat afstand mogelijk.

Afsluiter - tussen twee flenzen
Afsluiter - met magneet

Afsteuning met in lengte en hoogte verstelbare reactiearm systeem met magneetbevestiging.

Afsteuning met in lengte en hoogte verstelbare reactiearm systeem met voetplaat om op te staan.

Ook voor ondergrondse afsluiters.

Afsluiter - afsteunplaat
Afsluiter - met kabel

Afsteuning met reactiearm via (staal)kabel naar een vast punt. Variabele lengtes en materialen mogelijk.

Aandrijving op spindel_afsteuning coaxiaal op spindel-flens van de behuizing. Losse adapters voor diverse spindelas uitvoeringen.

Voor 100-100.000Nm