Wielbouten nauwkeurig en gedocumenteerd aanhalen

HYTORC Lion Gun met Wheelarmgun

Elektrische momentsleutels voor veiligheid en zekerheid

Als je bussen, vrachtwagens of trailers bouwt, moet je op je gereedschap kunnen vertrouwen. Je moet er niet alleen van uit kunnen gaan dat de boutverbindingen goed vast zitten, maar ook goed vast blijven zitten. Want als één moer niet goed vast zit, volgen de naastgelegen moeren, met een langzaam loskomend wiel als gevolg. Vaak wordt er gebruik gemaakt van handmomentsleutels of pneumatisch gereedschap. Dit is verre van ideaal. Handmomentsleutels kunnen de monteur zwaar belasten, maar werken bovendien behoorlijk onnauwkeurig. Veelvuldig gebruik van slagmoersleutels kan leiden tot gehoorbeschadiging en het hand-armvibratiesyndroom (HAVS).

Daarbij is er altijd nog de menselijke factor. Per ongeluk de verkeerde volgorde, een wielbout overgeslagen, teveel weerstand door vuil, het zit soms in een klein hoekje. Gelukkig hebben wij de oplossing.

HYTORC presenteert: De LION Gun

Speciaal voor dit soort werkzaamheden ontwikkelden we de HYTORC LION Gun. Deze elektrische momentsleutel levert keer op keer exact het ingestelde koppel. Daarbij is de LION Gun uitgerust met een overzichtelijke digitale display, en een aantal slimme functies, zoals hoekverdraaiing, een torque-begrenzer en een duidelijk signaal als het ingestelde koppel bereikt is. De krachtige 18V accu, de ergonomisch ontworpen grip, en de geweldige verhouding tussen kracht en gewicht, maken de LION Gun een plezier om mee te werken.

HYTORC Lion Gun

HYTORC Fleet Sequencer App

De LION Gun is via Bluetooth te verbinden met de Fleet Sequencer App. Met deze app is de LION Gun eenvoudig en op afstand te configureren. Zo kunnen aanhaalpatronen en koppelwaarden vooraf worden ingesteld, waardoor de kans op menselijke fouten aanzienlijk afneemt. De app geeft de aanhaalvolgorde aan, terwijl de sleutel controleert of elke wielbout op het ingestelde koppel heeft gehaald.

De LION Gun registreert alle relevante instellingen en waardes, welke op een later tijdstip geëxporteerd kunnen worden. Hiermee zijn zowel procesbeheersing als documentatie, in geval van aansprakelijkheidskwesties, gewaarborgd.

HYTORC GRIP-TIGHT NUT

Deze doorgeharde stalen wielmoeren met ingebouwde sluitringen hebben drie voordelen in één. Ten eerste zorgt de stalen sluitring voor een voorspelbare wrijving, wat weer leidt tot een nauwkeurige voorspanning. Als tweede kan op deze sluitring worden afgesteund, waardoor sideload of buigkrachten geen rol spelen. Omdat niet op een andere moer hoeft worden afgesteund, is het onmogelijk om nog ergens met je vinders tussen te komen.

HYTORC Grip-Tight Nut