Veiligheidsgereedschap

Gehuurd, gekocht of geleend: Als je met krachtig gereedschap werkt, kunnen de gevolgen van een ongelukje ernstig uitpakken. Daarbij ben je niet alleen verantwoordelijk voor je eigen veiligheid, maar ook die van je collega’s en je omgeving. Veel werkervaring blijkt niet veel te helpen. Veel ongelukken gebeuren juist bij mensen die het werk al jaren doen. Fouten maken is menselijk, en van fouten kun je leren, maar sommige fouten wil je absoluut voorkomen.

Daarom besteden wij, als producent van krachtgereedschap, ruim aandacht aan persoonlijke veiligheid. Dit doen we o.a. door gereedschap te ontwikkelen waarmee je specifieke risico’s volledig uit kunt sluiten. Voorbeelden hiervan zijn dodemansknoppen voor pompsystemen, veiligheidsreactiearmen en natuurlijk het HYTORC washersysteem.

HYTORC Washersysteem

Het HYTORC washersysteem bestaat uit twee delen: De HYTORC Washer en de HYTORC Back-up Washer.

De HYTORC Washer is de eenvoudigste upgrade voor directe verbeteringen van veiligheid, snelheid en nauwkeurigheid. Een sluitring voorkomt beschadigingen aan flensoppervlak en moer, zorgt voor een gelijkmatige druk en gelijkmatige boutkracht. Zo worden lekkages voorkomen. De gekartelde rand maakt de reactiearm overbodig en voorkomt beknelling van handen en vingers.

De HYTORC Back-up Washer is de makkelijkste manier om de contramoer op z’n plek te houden. Het resultaat is hetzelfde als bij een tegenhoudsleutel of slagsleutel, minus de veiligheidsrisico’s.

Kijk voor meer informatie op de productpagina’s van de HYTORC Washer en de HYTORC Back-up Washer

HYTORC Washers

RFA – Veiligheidsreactiearm

Veiligheid, nauwkeurigheid en snelheid staan bij HYTORC hoog in het vaandel. Resultaat hiervan is de (Reaction Fixture Assembly) RFA-reactiearm die het werken met twee sleutels tegelijk mogelijk maakt. Op de RFA kunnen twee sleutels gemonteerd worden, welke op elkaar afsteunen.

Kijk voor meer informatie op de productpagina van de RFA-reactiearm

Wheel Gun – Veiligheidsreactiearm

De Wheelgun-reactiearm is ontwikkeld voor het loshalen en vastzetten van wielbouten. De verlengde versie is uitermate geschikt voor het vastzetten van de wielbouten en -moeren van dubbellucht. Door met een cup op de naastgelegen bout of moer af te steunen is er geen risico op beknelling. Deze reactiearm zo ontworpen dat de boutafstand traploos instelbaar is, waardoor deze altijd past. Voor het afstellen van de boutafstand is géén gereedschap nodig.

Kijk voor meer informatie op de productpagina’s van Wheelgun-reactiearm

Wheel Gun - Reactiearm

TPF – Reactiearm

Dit is de TPF-reactiearm, waarbij de afsteuning plaatsvindt middels een standaard moerdop die over een nabijgelegen boutkop geplaatst wordt. Zo zijn er geen bewegende delen en wordt het risico op beknelling volledig uitgesloten.

Kijk voor meer informatie op de productpagina van de TPF-reactiearm