HYTORC tegenhoudsleutel

Mechanische tegenhoudsleutel

De mechanische tegenhoudsleutel plaatst u op de contramoer, u draait de aan te halen moer vast met een momentsleutel en daarna haalt u de mechanische tegenhoudsleutel heel eenvoudig en veilig weer los van de contramoer. Doordat de spanning mechanisch vrij komt is er geen hamer nodig. Een halve draai aan de op de moer op de tegenhoudsleutel is voldoende om de spanning weg te nemen. De veiligheid en snelheid van werken zal enorm toenemen in vergelijking met een slagsleutel. Dit komt met name omdat het meer tijd kost om een slagsleutel te plaatsen, aan te laten lopen en weer los te slaan.

Tijdens het aandraaien kunt u uw handen uit de buurt van zowel de tegenhoudsleutel als de momentsleutel houden zodat deze niet bekneld kunnen raken.
De tegenhoudsleutel is verkrijgbaar in sleutelwijdtes van 36mm tot 95mm (max. 9.500 Nm).

Eenvoudig te borgen

De Back-up Wrench wordt eenvoudig aan de moer ‘gehangen’ door een vleugelmoer. Hierdoor hoeft een operator zijn handen niet in de buurt van de bout te houden tijdens het aandraaien van de moer. Ook bij het loshalen van uw moeren kan de Back-Up Wrench nooit onbedoeld spanningsvrij komen en van de moer afvallen. Simpel maar veilig.

HYTORC vleugelmoer Tegenhoudsleutel mechanisch
Tegenhoudsleutel ophangoog

Hijsoog voor extra veiligheid

Voorkom schade of letsel door de tegenhoudsleutel met behulp van het hijsoog te zekeren.

Video

Deze video demonstreert de werking van de mechanische tegenhoudsleutel.