Civiele techniek

In de wereld van de civiele techniek zijn uiteenlopende toepassingsgebieden te vinden. Vaak zijn boutverbindingen hoog belast waardoor nauwkeurige boutkracht met een kleine spreiding is gewenst. Immers, de sterkste verbinding ontstaat wanneer alle bouten op dezelfde kracht vast staan.

HYTORC heeft betrouwbare en beproefde oplossingen voor bijna alle toepassingen in de civiele industrie. Naast ons uitgebreide scala aan torque en tensioning gereedschappen voor deze toepassingen, beschikt HYTORC over een engineeringsafdeling die steeds vaker al vroegtijdig betrokken is bij het ontwerp. Hierdoor kan vroegtijdig rekening gehouden worden met de plaatsing van de boutverbinding. Het resultaat hiervan is een nauwkeurige en stabiele boutverbinding.

HYTORC levert ook software voor het documenteren van het complete aanhaalproces en het registreren en vastzetten op basis van hoekverdraaiing. Verzamel zo eenvoudig uw bewijslast. Onze software voorkomt ook dat u uw bouten stuk trekt; handig bij wisselende boutkwaliteit.

Tenslotte voorzien we de constructie indien gewenst van een BoltSafe: een elektrische meetring die onder de moer wordt geplaatst en de boutspanning meet. Hierdoor kan zowel tijdens het aandraaien als op periodieke momenten achteraf eenvoudig worden gecontroleerd of de gewenste boutspanning nog in de bout zit.

Projecten