HYTORC jGun Nutrunner

jGun Nutrunner – Pneumatische momentsleutel

In situaties waarbij zowel snelheid als kracht cruciaal zijn, biedt de HYTORC Nutrunner de oplossing. Deze pneumatische moerdopsleutel is voorzien van een extra krachtige aandrijving waardoor zowel qua snelheid als qua torque het onderste uit de kan kan worden gehaald. Dit maakt de jGun Nutrunner met name geschikt voor het razendsnel dichttrekken van flenzen, en het (in combinatie met de Wheelgun reactiearm) aanhalen van wielbouten.

5% nauwkeurig in torque, trillingsvrij en geluidsarm

In tegenstelling tot slagmoersleutels waarbij de bout of moer wordt vastgeslagen door een aambeeld, functioneert de jGun Dual Speed als precisie-torque/tensiongereedschap. De jGun Dual Speed maakt gebruikt van een precisie-aandrijving welke een constante, gekalibreerde kracht afgeeft welke zodoende in staat is de bout op de gewenste voorspankracht vast te zetten. Keer op keer.

Gebruiken als ringsleutel

De jGun-modellen zijn dankzij de universele splinevertanding geschikt voor gebruik met de Offset Link. Hiermee maakt u van uw jGun Dual Speed in een handomdraai een ringsleutel welke geschikt is voor situaties met weinig vrije ruimte boven de moer, of situaties met doorstekende draadeinden.

Optioneel: Veiligheidshendel

De jGun is dankzij de generieke splinevertanding en aandrijfvierkant te voorzien van een grote range aan (veiligheids)reactiearmen en universele moerdoppen. U kunt zelfs geheel reactiearmvrij werken in combinatie met de HYTORC Washer of HYTORC NUT. Dit verhoogt de veiligheid, snelheid en nauwkeurigheid. U kunt van uw jGun Dual Speed ook eenvoudig een ringsleutel maken in combinatie met de Offset Link. Optimale vrijheid dus!

Eenvoudig omschakelen tussen los en vast

Omschakelen van vast naar losdraaien en andersom is extreem eenvoudig door simpelweg de schakelhendel om te zetten. De schakelaar is zo ontworpen dat dit ook met handschoenen aan eenvoudig gaat.

Ergonomisch design

Alle HYTORC jGuns zijn ontworpen op basis van ergonomische richtlijnen en praktijkervaring. Zo hebben alle jGuns een perfect ontworpen handvat voor maximale grip. Ook voor het werken met beschermende handschoenen. Daarnaast is de trekker beschermt, zodat de kans op ongewenste bediening verkleint wordt en de vinger beschermt is tegen stoten.

Maximale geluiddemping

Standaard is de geluidsniveau van de jGun Dual Speed al lager dan vergelijkbare modellen in de markt, echter is de jGun Dual Speed optioneel uit te breiden met een silencer. Hierbij is een silencer direct op de jGun Dual Speed mogelijk, maar nog stiller is werken met een retourslang. Hierdoor wordt de uitgaande luchtstroom terug naar de luchtverzoringsunit geleid en daar door middel van een filter het geluid met ca. 75% gedempt.

Specificaties

Gerelateerde producten